• Actief sinds 1946
  • Specialist in geconditioneerd vervoer van bloemen en planten
  • Veilig en efficiënt transport
  • Zeer gemotiveerde medewerkers
  • Modern wagenpark
  • Flexibele en betrouwbare partner
 »   »  Selman steunt de voedselbank

Selman steunt de voedselbank

Selman steunt de voedselbank

De voedselbank zet zich al jaren in voor mensen die niet de middelen hebben om in hun eigen levensonderhoud te voorzien. Inmiddels zijn er zo’n 9.900 vrijwilligers actief in Nederland, waardoor de organisatie al een hoop mensen heeft kunnen helpen. In 2014 hebben ze bijvoorbeeld 1.9 miljoen voedselpakketten uitgeleverd aan 37.000 huishoudens. Naar schatting is er dit jaar zo’n 12.000 ton voedsel verdeeld dat anders vernietigd zou worden. Hiermee is ook 9 miljoen ton aan overbodige CO2-uitstoot voorkomen, een fijne bijkomstigheid gezien we bij Selman graag meedenken aan een beter milieu.

Selman transporten doet graag iets terug voor de maatschappij en besloot een bijdrage aan dit initiatief te leveren. Sinds een aantal jaren verzorgt Omroep Gelderland samen met de supermarktketen COOP een actie voor de voedselbank. Deze actie vind traditioneel plaats voor de kerst en werd afgelopen jaar gecoördineerd vanuit de hallen van ons bedrijf. Gedurende 7 dagen werden voor de 17 Gelderse voedselbanken producten ingezameld (waar ruim 11.000 Gelderlanders van moeten leven). Selman transporten heeft hierin kunnen helpen door een week lang kosteloos een hal beschikbaar te stellen en bij te staan met de nodige mankracht.

Mensen zijn in beweging gezet om zelf te gaan inzamelen, wat veel reacties heeft opgeleverd. De voedingsproducten werden naar inzamelpunten bij o.a. de COOP en de studio van Omroep Gelderland gebracht, diverse mensen hebben op de radio verteld hoe ze het eten bij elkaar hebben verzameld. Het leeft dus echt onder de luisteraars en dat is een positief signaal. met groot succes is er ruim een ton aan producten kunnen inzamelen met een waarde van €148.368,50! 

Terug naar overzicht