• Actief sinds 1946
  • Specialist in geconditioneerd vervoer van bloemen en planten
  • Veilig en efficiënt transport
  • Zeer gemotiveerde medewerkers
  • Modern wagenpark
  • Flexibele en betrouwbare partner
 »   »  Voedselbankactie 2016

Voedselbankactie 2016

Voedselbankactie 2016

Al jaren is de voedselbank bezig in Nederland om mensen te ondersteunen die niet in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. Het bieden van directe voedselhulp aan deze mensen is een goed initiatief dat de zelfredzaamheid van mensen vergroot. Er zijn landelijk meer dan 500 uitgiftepunten en zeker 10.500 vrijwilligers actief. Jaarlijks wordt tegen kerst een grote actie opgezet door Omroep Gelderland en supermarktketen COOP om producten in te zamelen, zodat de pakketten aangevuld kunnen worden. Ook dit jaar wilde Selman Transporten graag een bijdrage leveren aan deze actie en bood aan om haar hal en het nodige personeel weer gedurende de gehele actie kosteloos beschikbaar te stellen. De actie duurt van 7 tot 16 december.

Op de laatste dag van deze actie (vrijdag 16 december) wordt in het pand van Selman Transporten een finaledag georganiseerd door Omroep Gelderland waarop zoveel mogelijk voedingsmiddelen ingezameld worden. Vanaf 15:00 uur bent u welkom, de entree bedraagt 5 houdbare producten. Actievoerders met producten worden door presentatrice Angelique Krüger in ontvangst genomen, waarna het mogelijk is om tussen 15:00 en 15:30 met welbekende volkszanger Frans Duijts op de foto te gaan in ruil voor een pak rijst. Na de fotosessie zal Frans de microfoon in de hand nemen om de hal te vullen met zijn geweldige stem. Er worden deze dag ook opnames gemaakt door TV Gelderland, dit zal zondag 18 december vanaf 17:20 te zien zijn bij Omroep Gelderland en daarna ieder uur herhaald worden.

Vorig jaar heeft de actie €148.368,50 aan producten opgeleverd, een geweldig resultaat. Ook dit jaar wordt er hard gewerkt om de actie zo goed mogelijk te laten verlopen, diverse verenigingen en gemeenten zetten zelf acties op touw om het doel te steunen. Selman Transporten vind het positief om te zien dat mensen zich betrokken voelen en bereid zijn om elkaar te helpen.

Terug naar overzicht